Ons werk

Weeskind onderhoud

Stichting al-Yateem onderhoudt ruim 700 weeskinderen in Marokko, deze kinderen zijn verspreid over Al Hoceima, Nador en Marrakech. Middels jullie donaties zorgen wij ervoor dat de verzorgers van deze kinderen maandelijks een uitkering krijgen.

Met deze uitkering worden de primaire basisbehoeften van het kind gedekt, zoals het eten, drinken, scholing, medicijnen en kleding. Samen kunnen wij de weeskinderen een kans geven op een beter toekomst.

Onze veldkantoren zien erop toe dat het geld op de juiste wijze wordt gespendeerd door de ouder/verzorger. Middels onze social media  kanaal en nieuwsbrieven worden onze donateurs op de hoogte gebracht van de uitvoering van dit project

Onderwijs

Bij aanvang van ieder schooljaar deelt stichting al-Yateem schoolspullen uit aan kinderen waarvan de ouders het financieel moeilijk hebben. De kinderen worden verblijd met een schooltas vol met schoolspullen, zoals schriften, pennen, potloden etc. Met dit pakket zijn zij in staat om het gehele schooljaar zorgeloos door te brengen.

Middels dit project verzetten wij ons tegen schooluitval, met name als armoede de reden hiervoor is.

Eten & drinken

Voedsel is een basisbehoefte waar iedereen recht op heeft. Stichting al-Yateem probeert sinds haar bestaan mensen die het moeilijk hebben te voorzien van deze basisbehoefte. Dit doen wij door  voedselbanken te openen, voedselpakketten regelmatig uit te delen en Iftaars elke Ramadan te organiseren.

Naast het voedsel, probeert de stichting regelmatig waterputten te graven in dorpen waar een tekort is aan schoon drinkwater.

Onderdak

Een (fatsoenlijk) dak boven het hoofd is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel inwoners van Marokko leven helaas onder barre omstandigheden. Stichting al-Yateem probeert deze mensen te helpen. Dit doen wij door hen een woonruimte te bieden (koop of huur)

Blijdschap

Middels verschillende initiatieven probeert Stichting al-Yateem een glimlach te bezorgen op de gezichten van mensen die het moeilijk hebben. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die wij op feesten voorzien van nieuwe kleren, ontmoetingsdagen die in het teken staan van plezier en vermaak, Het financieren van offerdier tijdens het Offerfeest en veel meer.

Scroll naar boven